Project Description

Eigen­tijd­se keuken
met tra­di­ti­o­ne­le Twist

Ontwerpopdracht & oplossing

De klant wilde een eigentijdse keuken met een traditioneel tintje voor hun nieuwe huis op het platteland in North Yorkshire. De open ruimte werd zorgvuldig afgestemd op de passie van de klant voor koken tot en met de plaats van elk van de 100 kruiden.
Door een mix van natuurlijke en industriële materialen te combineren met Pronorm's Eiken End Grain en Cement lichtgrijs elementen ontstaat een unieke designesthetiek. De betonnen deuren op het eiland geven een eigentijdse uitstraling terwijl de eiken greeploze hoge voorraadkasten, die de perifere kasten domineren, zorgen voor een warme en huiselijke sfeer.
Het grote L-vormige eiland vormt een opvallend design statement en biedt voldoende ruimte om eten te bereiden. Een strategisch geplaatste kookplaat, spoelbak en een overvloed aan grote diepe lades en kasten voor het opbergen van benodigdheden creëren een ergonomische ruimte die ideaal is voor een fervente kok.
Een gadget zone maakt slim gebruik van de ruimte in de oude schouw terwijl de aangrenzende ingebouwde buffetkast met inschuiffronten over de volledige hoogte ervoor zorgt de gestroomlijnde look te behouden wanneer het niet in gebruik is.
De samenhang tussen de keuken en het woongedeelte is bereikt door het eiland uit te breiden met een geïntegreerde grote eettafel in dezelfde eiken afwerking als de voorraadkasten. Zo ontstaat een vloeiende overgang tussen de twee ruimten en een gezellige plek om te eten en te entertainen.

Favoriete kenmerk van de ontwerper

"Ons favoriete element van dit ontwerp is het L-vormige eiland met geïntegreerde tafel."

Project ontworpen en geassembleerd door

Kreativ Kitchens
Leeds: 0113 269 2784
www.kreativkitchens.co.uk

Vorkaant

X-VU Eiken Endgrain natuur
VA cementgrijs

terug